Fietsen - Sportbeer.nl
ONZE VOORDELEN
  • Gratis Verzending
  • Gratis retourneren (NL)
  • 30 dagen bedenktijd
  • Bezorgen op afhaallocaties
  • Snelle (avond)levering
  • Bepaal uw bezorgdag
  • Vragen? 085 - 401 38 53
Sportwebwinkel Sportbeer.nl

Fietsen

Fietsen zijn er in allerlei soorten en maten. Sportbeer.nl heeft een groot assortiment aan fietsen. Zo zijn er elektrische fietsen, kinderfietsen, omafietsen, vouwfietsen en zelfs elektrische bakfietsen. Onder de verschillende fietscategorieën vindt u een uitleg over hoe u uw framemaat bepaald.  Alle fietsen op Sportbeer.nl worden gratis thuisbezorgd!

Hoe bepaal ik mijn framemaat?

De framemaat bepaalt de hoogte van een fiets. Om uw framemaat te berekenen moet u het volgende doen:

1. Meet uw binnenbeenlengte. Dat doet u door met uw benen zo’n 15 cm uit elkaar te gaan staan. Vervolgens meet u de afstand tussen de grond en kruishoogte. De afstand, in centimeters, moet u vermenigvuldigen met 0,68 en de uitkomst is uw framemaat.

2.  Het kan voorkomen dat uw framemaat tussen twee maten in ligt. Het beste is om dan te kiezen voor de kleinste maat als u uw fiets gebruikt voor sportieve doeleinden. Gebruikt u uw fiets als tourfiets of stadsfiets, dan is het aan te raden om de grote framemaat aan te houden.

3. Ook kunt u ervoor kiezen om de framemaat van uw vorige fiets op te meten. Dit doet u door de afstand te meten tussen het einde van de zitbuis en het hart van de trapas.

4. Bij fietsen met een geveerde zadelpen, moet u 4 cm van de ideale framemaat afhalen. 

Ook kunt u er voor kiezen om uw lichaamslengte op te meten. Bij elke fiets is een afbeelding toegevoegd waar u gemakkelijk kunt aflezen welk framemaat bij uw lichaamslengte hoort.

Met de juiste maat kunt u, zittend op het zadel, met de tenen bij de grond en zijn uw benen tijdens het fietsen licht gebogen. Heeft u vragen over welk product voor u geschikt is? Dan kunt u altijd terecht bij onze klantenservice, wij staan u graag te woord bij al uw vragen.

 

Best beoordeeld
Door onze klanten
Sportbeer.nl facebook Sportbeer.nl twitter Sportbeer.nl pinterest
keyboard_arrow_up