9 / 10 - Bekijk reviews


Craft
Nutrixxion
> Bekijk alle merken

Sportbeer heeft een ruim assortiment hardloopkleding, sportvoeding en accessoires voor het hardlopen. Tijdens het lopen is het erg belangrijk dat je goede sokken draagt, denkt om veiligheidskleding in de winter en vergeet niet je sportvoeding mee te nemen. Een goede voorbereiding helpt mee aan goede prestaties.

Functionele hardloopkleding is licht in gewicht, heeft goede ademende eigenschappen, is waterafstotend, winddicht, voert transpiratievocht naar buiten af, is zichtbaar en moet natuurlijk lekker zitten.

 

Het principe van het drie-lagen-systeem is erg belangrijk en een goede richtlijn om je kledingset aan te schaffen. Uiteraard is dit afhankelijk van wat u nodig heeft en de persoonlijke wensen en eisen die u stelt aan functionele hardloopkleding.

1e Laag: Functionele onderkleding. Deze voert transpiratievocht af naar een tweede laag. Voordelen:

  • Je koelt minder snel af,
  • Het lichaam blijft droger en beter op temperatuur.

De meest bekende varianten zijn voornamelijk shirts met korte of lange mouw, korte of lange onderbroeken en (voor vrouwen) een goede sportbeha.

2e Laag: Functioneel loopshirt/tight. Deze zorgt ervoor dat transpiratievocht wordt opgenomen en afgevoerd naar de derde laag. Dit loopshirt hebben wij in de varianten korte en lange mouw. Belangrijk is dat alle lagen deze functionele eigenschappen hebben. Dit is om de werking van de functionele eigenschappen van hardloopkleding te kunnen garanderen. De hardlooptight (broek) draag je als een tweede huid en heeft een hoog draagcomfort. Een hardlooptight is snel droog en is beschikbaar in warmere en koudere varianten.

3e Laag: Functioneel hardloopjack. Deze zorgt ervoor dat het lichaam droog blijft. Het jack neemt het transpiratievocht op van de tweede laag en voert dit vervolgens af naar de buitenlucht. Ook heeft een hardloopjack goede waterafstotende eigenschappen, is winddicht en heeft het reflecterende details (veiligheid).

 

De voordelen van de juiste hardloopkleding die hoort bij de verschillende weertypes mag u niet onderschatten. De aanschaf kan misschien wel wat kostbaar zijn, maar u heeft er jarenlang plezier van!

 

Heeft u vragen over welk product voor u geschikt is? Dan kunt u altijd terecht bij onze klantenservice, wij staan u graag te woord bij al uw vragen.

SportbeerSportbeer