9 / 10 - Bekijk reviews


LAS maakt helmen in verschillende kleuren en maten, maar ook voor verschillende fietssporten. Zo zijn er helmen voor een racefiets en helmen voor een mountainbike.   

 

Veiligheid
LAS maakt alleen maar helmen die gecertificeerd zijn door een keurmerk. Omdat er wereldwijd verschillende regels gelden, zorgt LAS er voor dat haar helmen aan alle eisen voldoen. In de fabriek doet LAS zelf een aantal tests op het gebied van stevigheid, schokabsorberend vermogen en klimaatveranderingen.

 

Technieken 
De zogenoemde ‘Fins” is het nieuwe element voor het ANUBI model. Ze zijn belangrijk voor de luchtstroom  en voor de schokweerstand.  Ze absorberen de frontale schok en verplaatsen de schok naar de schelp van de helm.

De kinbescherming is voorzien van een magnetische clip, waardoor deze erg makkelijk is vast te maken, maar ook weer zonder problemen los te krijgen. Met twee vingers is deze handeling te doen.

 

C.A.T.A
De letters C.A.T.A staan voor Carbon Aluminum Technology Absorption.  De techniek verhoogt de breekweerstand van de helmen van LAS. Zelfs in extreme weeromstandigheden zorgt deze helm voor een superieure bescherming. De pure carbon structuur en de aluminium strips absorberen en verspreiden de schok, waardoor er 23.7% minder druk op uw schedel komt.